ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
-
-
ERSAĞ RESMİ WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
-
RESMİ ERSAG WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
-
*SİVAS SPOR*
*SİVASSPOR HABERLERİ*
SİVASSPOR' UN KURULUŞ ÖYKÜSÜ
Kuruluş Öyküsü
Altmışlı yılların ikinci yarısı ile birlikte Türk futbolunda yaşanan
geli...
-
İMRANLI
KIZILIRMAK : Kizilirmak ülkemizde dogan ve ülkemizde denize dökülen bir akarsudur. Sivas'in Imranli Ilçesi'nin dogusundaki Kizildag'dan dogar, Sivas, Kayseri, Nevsehir, Kirsehir ve Ankara illerinden geçtikten sonra Iç Anadolu Bölgesi'ni terk eder. Adini, içinde tuz ve jips bulunan, çogunlukla kizil renkli, kumlu-killi topraktan almaktadir.1355 km. ile Türkiye'nin en uzun akarsuyu olan Kizilirmak, Kirsehir'in 17 kilometre güneyinden geçer. Irmagin geçtigi yerlere Kizilirmak Havzasi denir. Ülkemizin Firat Havzasi'ndan sonra en büyük havzasidir. Kirsehir bu havzanin üzerinde olmasina ragmen, ildeki dere ve çaylann fazla olmasi nedeniyle ovalik alan ve sulanabilen alan bakimindan fakirdir. Bitki örtüsü de azdir. Yazin yeterli yagis almayan Kizilirmak, düzensiz bir akisa sahiptir. Kisin kar seklinde olan yagislar nedeniyle önemli bir yükselmeye rastlanamaz. Akarsu üzerinde Hirfanli ve Kesikköprü Barajlan bulunur.
İlçemizin yüzölçümü toplam l229 Km2 olup, toplam orman alanı 6563 Hektardır. İlçe yüzölçümünün 1/3’nü çayır ve meralar oluşturmaktadır. İlçenin dağlık ve engebeli oluşu ekim alanlarını daraltmıştır. Arazi durumunu oran olarak belirtmek istersek, ovalık arazi %5’ini, yaylalık arazi %20 sini, dağlık arazi %40’ını, dalgalı arazi ise %35’ini kapsamaktadır. Tarıma elverişli arazi miktarı l1.447 Hektar olup, daha çok buğday, arpa, çayır ve mera bitkilerinin ekimi yapılmaktadır. İlçe merkezinde ve köylerinde bugüne kadar hakim olan ekonomik uğraş tarım, hayvancılık ve arıcılıktır. İlçenin yüksek rakımlı; yazları kısa, kışların uzun olması nedeniyle ekonomik hayatta gelişme pek sağlanmamıştır. Bu nedenle geçim kaynağı olarak hayvancılık tercih edilmiştir. İlçemizde belgeli arıcılık konusunda kurslar düzenlenmiş ve belgeleri verilmiştir. İlçe düzeyinde gözle görülür arıcı grubuna rastlamak mümkündür. İlçemizde bu mesleğe gün geçtikçe ilgi artmaktadır. Bu amaçla 1990 yılı içerisinde bir kooperatif de kurulmuştur ancak faal durumda değildir.
İlçemize yeni yapılan 50 Yatak kapasiteli Devlet Hastanesi binasına Sivas İl Sağlık Müdürlüğünün 01.11.2005 tarih ve 7010–1059 sayılı yazısına istinaden, Sağlık Merkezi olarak 17.11.2005 tarihinde Devlet Hastanesi binasına taşınılmış olup, yine Sivas İl Sağlık Müdürlüğünün 22.12.2005 tarih ve 7010–1278 sayılı yazısına istinaden Devlet Hastanesi statüsüne geçmiştir. Hastanemizde 6 Doktor, 5 Hemşire, 5 Ebe, 3 sağlık memuru, 2 tıbbi sekreter, 2 laboratuar teknisyeni, 2 röntgen teknisyeni, 1 çevre sağlık teknisyeni 1 V.H.K.İ. 1 memur, 2 A.T.T. 5 hizmetli, 3 şoför olmak üzere toplam 37 personel ile İmranlı Halkının hizmetindedir.